Binäärioptiot

Vaikka binäärioptioihin sijoittaminen on tällä hetkellä kohtalaisen tuntematon sijoittamisen muoto meille suomalaisille sijoittajille ja rahan teosta kiinnostuneille, on se kuitenkin kovaa vauhtia kasvamassa oleva markkinarako. Tähän on syynä sen yksinkertainen toteuttaminen, mahdollisuus pieneen alkusijoitussummaan sekä erittäin monipuoliset hyödyntämahdollisuudet.

Avaamme sinulle – eri sijoitusmuodoista ja voiton teosta kiinnostuneelle ihmiselle – seuraavaksi sen mitä binäärioptiot käytännössä tarkoittavat sijoitusmuotona ja mitkä ovat ne askelmerkit, joilla sijoitat tuottoisin tuloksin.

Mitä ovat binäärioptiot?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja näin myös binäärioptioita kutsutaan toisinaan nimillä digitaaliset optiot ja kaikki tai ei mitään- optiot juontaen itsensä englannin kielen all or nothing options- sanoista.

Useista nimityksistään huolimatta kyseessä on varsin yksinkertainen periaate sijoitusmuotona: sijoittaja pyrkii ennustamaan valitun sijoituskohteensa arvon vaiheluita hänen ennalta määritetyllä aikavälillä.

Internet sijoitusalustan kautta toteutuva binäärioptiokauppa erottuu perinteisesti toteutetusta sijoittamisesta tai valuuttakaupasta siten, että sijoittaja ei missään vaiheessa omista itse valitsemansa sijoituksen kohdetta, vaan hän tekee sopimuksen eri binäärioptioita tarjoavan alustan kanssa omasta ennustuksestaan valitun kohteen arvon vaihteluissa.

Juuri tämä ero tekee binäärioptiokaupasta houkuttelevan juuri sinulle, joka olet kiinnostunut hoksottimiasi käyttämällä sijoittamaan kohti suuria voittoja ja vieläpä nopeasti. Nimittäin tästä erosta johtuen voitollisen sijoituksen tekeminen laskeviin markkinoihin on täysin mahdollista eikä binäärioptioihin sijoittavalle tule myöskään palvelumaksuja tai siirtokuluja riesaksi, joten pienillä summilla sijoittaminen on täysin mahdollista. Kirjaimellisesti tästä eteenpäin vain taivas on rajana.

Parhaat välittäjät Binäärioptiokauppaan

Kaupanteko käytännössä

Kauppa toteutuu käytännössä siten, että sijoittaja tekee sopimuksen valitsemansa alustan kautta ja ennustaa mihin suuntaan hän näkee kyseisen kohteen arvon laskevan tai nousevan tarkasti määritetyllä tietyllä aikavälillä. Valittu aikaväli on pienimmillään yhdestä minuutista muutamiin viikkoihin asti ja kulloisenkin sopimuksen aloitusajankohta määrittää sijoittajan valitseman kohteen arvon, jota vastaan sopimusta sitten verrataan. Kun valittu aika on päättynyt, verrataan kohteen aloitusajankohdan sekä lopetusajankohdan arvoja keskenään. Mikäli tekemäsi arvio kohteen arvon muutoksesta osui oikeaan, maksetaan sinulle jo ennalta asetettu voittoprosentti, mikä on suoraan verrannollinen sijoittamaasi summaan. Esimerkiksi lyödessäsi vedon, että euron kurssi tulee olemaan vahvempi sen suhteessa USA:n dollariin kahden viikon päästä siitä mitä se on juuri tällä hetkellä, lyöt vedon: ”call”, euro voimistuu suhteessa dollariin aikavälillä kaksi viikkoa.

Kauppoja käytännössä hieroessasi valitset yksinkertaisesti kahdesta vaihtoehdosta ”call” ja ”put”.

Sijoituskohteen arvon noustessa siitä hetkestä, kun sijoitussopimus on voimaan asetettu, on valittu kohde ”call” voitollinen sijoittajalle. Mikäli valitun kohteen arvo taas laskee verrattuna sijoitushetkeen, on tällöin vaihtoehto ”put” voitollinen. Tilanteen ollessa se, että kohteen arvo on täysin sama mitä se oli lähtötilanteessa, palautuu tällöin koko sijoitus.

Melko yksinkertaista ja jopa viihdyttävää eikö vain? Binäärioptiokaupasta tuleekin helposti mieleen tavallinen urheiluvedonlyönti, sillä edessäsi on eri joukkueiden tavoin erilaisia kohteita riskejä ajatellen: on kohteita joihin ei ole mielekästä sijoittaa niiden arvaamattomuuteen sisältyvän riskin vuoksi, on hyviä kohteita ja huippukohteita, joilla voit parhaimmillaan hieman pelisilmääsi harjoitettua tehdä todella varteenotettavia voittoja. Koska valikoima on erittäin laaja, on näiden paljon tuottavien huippukohteiden löytäminen juuri se jutun juju – avain rikkauksiin. Kuitenkin bongattuasi muutaman vastaavan, on se kiistatta etsimisen arvoista, sillä jo pelkästään sijoittamalla huippukohteisiin pääset tekemään pitkällä aikavälillä paljon rahaa. Tietenkään ei ole poissuljettua, että käyt kauppaa vain pelailun ilosta ja jännityksestä, jolloin tavoitteenasi on ainoastaan nopeasti saatu pikavoitto. Tällöin voit luonnollisesti lyödä vetoja oman intuitiosi ja tuntuman perusteella. Suosittelemme kuitenkin tienaus.comissa, että pitkällä aikavälillä muutat taktiikkaasi, sillä pelkällä tuntumalla pelailu on turhan riskialtista.

Kaupan kohteet

Kuten perinteisen sijoittamisen kanssa, myös binäärioptioilla voit sijoittaa samoihin kohteisiin, jopa Pohjoismaiden hieman pienempien yhtiöiden osakkeilla, vaikka tässä vaiheessa valikoima ei ole vielä laaja globaalisti verraten. Toisaalta tämä antaa sijoittajalle paljon enemmän mahdollisuuksia aidosti kansainvälisiin kauppoihin. Yleisin binäärioptiokauppamuoto on valuuttamarkkinoilla tehtävät sijoitukset, mutta voit halutessasi sijoittaa yhtä lailla hyödykkeisiin, osakkeisiin ja indekseihin.

Kaupan hyödyt

Mikäli nautit hieman urheiluvedonlyönnin kaltaisesta jännityksestä ja haluat kuvitella olevasi Välimerellä Monacon kasinossa rulettipöydän äärellä, puku päällä katsellen pallon pyörimistä kaikki tai ei mitään- asenteella, on binäärioptiokaupat juuri sinua varten räätälöity. Ja se mikä binäärioptiokaupasta tekee voittojen kannalta savuisia rulettisaleja kannattavampaa, on se, että perehdyttyäsi hieman kaupan kohteisiin mahdollisuutesi voitokkaaseen sijoittamiseen on todellinen. Saatat olla vasta-alkaja tai jo kokenut konkari myös nettipokerin parissa ja tässäkään mielessä tämä sijoitusmuoto ei jätä sinua kylmästi. Pelaa, jännitä ja voita: lyhyen aikavälin päätöksellä pääset hyvällä lykyllä kiinni isoihinkin voittoihin jo nopeasti. Etkä tarvitse aloittaaksesi muruja rikkaan enosi sijoitusportfoliosta.

Yksi binäärioptioiden ehdottomista hyödyistä ja kiinnostavuustekijöistä on se fakta, että voittojen tekeminen on mahdollista myös laman aikana ja kurssien laskiessa. Voit siis täysin huoletta aloittaa optiokaupat ilman, että vallitseva taloudellinen tilanne määrittäisi itsessään riskejä suuntaan tai toiseen. Toisin sanoen; mikäli olet hyvä ennustamaan, kumpi kolikon puoli jää pystysuuntaan, pystyt harjaantuneena sijoittajana käyttämään hyödyksesi joka ikisen markkinatilanteen. Ihmiselle, jota sijoittamisen lisäksi kiinnostaa ylipäätään uutisten seuraaminen sekä jokapäiväisten tapahtumien analyyttinen tarkastelu talousmarkkinoihin liittyvässä mielessä, on binäärioptiokauppa kuin sinua varten luotu.
Binäärikaupan ja osakesijoittamisen erot

Ehkä kaikkein oleellisin ja täten kannaltasi mielenkiintoisin ero osakesijoittamiseen on se, että et binäärikauppoja aloittaaksesi tarvitse tuhansien eurojen pääomaa. Nimittäin osakesijoituksia tehdessä ja pörssissä pelaillessa on tavanomaista maksaa aina välityspalkkioita, jotka ovat pienimmilläänkin kymmenien eurojen suuruisia. Binäärioptiokauppoihin ryhtyessäsi ei sinun tarvitse istua suuren rahakirstun päällä tai mikäli säästötilisi on jo pullollaan, voit jättää sen joka tapauksessa rauhaan. Kaupanteon voit aloittaa jo niinkin pienellä kuin sadan euron summalla ja täten avaat ovet finanssien ja sijoitusten mielenkiintoiseen maailmaan, samalla oppien erilaisia rahoitusalan taitoja, jotka varmasti kantavat hedelmää pidemmälläkin aikavälillä sijoitustaitojesi kehittyessä.

Binäärioptiokaupan suurin hyöty

Ylivoimaisesti yksi suurimmista myönteisistä puolista binäärioptiokaupanteossa on varojen likviditeetti. Koska kauppoja tehdessä ja täten vetoa lyödessäsi et tarvitse vastapuolta, joka on osto tai myyntihaluinen – toisin kuin osakekaupassa – on aloite sinun puolellasi. Tästä johtuen kykenet parhaimmillaan reagoimaan markkinoiden alati muuttuvaan ympäristöön nopeallakin aikavälillä. Esimerkkinä: mikäli luonnonkatastrofin iskiessä johonkin tiettyyn kohteeseen uskot paikallisten osakkeiden arvon laskevan, sillä ihmisten luottamus niihin katoaa hetkellisesti ja täten kullan hinta nousee räjähdysmäisesti, pystyt voittamaan kummassa tahansa tilanteessa ja hyödyt kummin vain. Eli et missään vaiheessa tarvitse osakkeillesi mahdollista ostajaa tai sinun ei tarvitse hakea koirien ja kissojen kanssa henkilöä, jolla on varastoituna kilokaupalla kultaa, jota voisit ostaa. Binäärikaupan kauneus on juuri tässä. Sen mahdollistaman jännityksen ja viihteellisyyden ohella sinun on aidosti mahdollista tienata sievoiset summat jääkylmää käteistä ilman, että sinun tulee liikaa murehtia markkinoita ympäröivistä riskitekijöistä ja muuttujista.

Muista kuitenkin

Haluamme kuitenkin tienaus.comissa olla läpinäkyviä ja ehdotammekin, että mikäli olet äärimmäisen pragmaattinen ja varovainen sijoituksissasi kannattaa miettiä myös muita vaihtoehtoja, joita sivumme tarjoavat.

Oleellisinta on, että startatessasi binäärikaupat on sinulla halua verkostoitua muidenkin sijoittajien kanssa sekä kiinnostusta perehtyä rahoitusmarkkinoihin. Toimiessasi näin, on käytössäsi kaikkein eniten tietoa, josta voit ammentaa oppia kaupanteossa.