Binäärioptiot

Vaikka binäärioptioihin sijoittaminen on tällä hetkellä kohtalaisen tuntematon asia suomalaisille sijoittajille ja rahan teosta kiinnostuneille, on se kuitenkin kovaa vauhtia kasvamassa oleva markkinarako. Tähän on syynä sen yksinkertaisuus, mahdollisuus pieneen alkusijoitussummaan sekä erittäin monipuoliset hyödyntämismahdollisuudet.

Avaamme sinulle – eri sijoitusmuodoista ja voiton teosta kiinnostuneelle ihmiselle – seuraavaksi, mitä binäärioptiot käytännössä tarkoittavat sijoitusmuotona ja mitkä ovat ne askelmerkit, joilla sijoitat tuottoisin tuloksin.

Mitä ovat binäärioptiot?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Niin myös binäärioptioilla, joita kutsutaan toisinaan myös nimillä digitaaliset optiot ja kaikki tai ei mitään -optiot. Tämä termi juontuu englannin kielen sanoista ”all or nothing options”.

Useista nimityksistään huolimatta kyseessä on varsin yksinkertainen periaate sijoitusmuotona: sijoittaja pyrkii ennustamaan valitun sijoituskohteensa arvon vaiheluita ennalta määritetyllä aikavälillä.

Internet-sijoitusalustan kautta toteutuva binäärioptiokauppa erottuu perinteisesti toteutetusta sijoittamisesta tai valuuttakaupasta siten, että sijoittaja ei missään vaiheessa omista itse valitsemansa sijoituksen kohdetta. Kaupan kohteena on käytännössä vain sijoittajan oma ennustus hänen valitsemansa kohteen arvon vaihtelusta.

Tästä erosta johtuen binäärioptiot ovat alkaneet kiinnostaa myös tavallisia ihmisiä, sillä sijoittaminen onnistuu myös pienemmillä summilla. Lisäksi rahanteko onnistuu myös silloin, kun markkinat ovat laskusuunnassa.

Käytännössä binäärioptioihin sijoittaminen on siis eräänlaista vedonlyöntiä. Jos osaat ennustaa tulevat tapahtumat oikein, voit ansaita sievoisia summia rahaa. Jos et, olet vaarassa hävitä.

Kaupanteko käytännössä

Kauppa toteutuu käytännössä siten, että sijoittaja tekee sopimuksen valitsemansa alustan kautta ja ennustaa mihin suuntaan hän näkee kyseisen kohteen arvon laskevan tai nousevan tarkasti määritetyllä tietyllä aikavälillä. Valittu aikaväli voi olla mitä tahansa yhdestä minuutista muutamiin viikkoihin.

Kohteen arvo määräytyy aloitusajankohdan mukaan. Kun valittu aika on päättynyt, verrataan kohteen aloitusajankohdan sekä lopetusajankohdan arvoja keskenään. Mikäli tekemäsi arvio kohteen arvon muutoksesta osui oikeaan, maksetaan sinulle jo ennalta asetettu voittoprosentti sijoitetusta summasta.

Esimerkki: lyöt vedon, että euron kurssi tulee olemaan vahvempi sen suhteessa USA:n dollariin kahden viikon päästä siitä, mitä se on juuri tällä hetkellä. Lyöt tällöin ”call”-vedon: euro voimistuu suhteessa dollariin aikavälillä kaksi viikkoa. Kauppoja käytännössä hieroessasi valitset yksinkertaisesti kahdesta vaihtoehdosta ”call” ja ”put”.

Call-veto tarkoittaa, että sijoituskohteen arvon nousu sijoitushetkestä eteenpäin on voitokasta sijoittajalle. Mikäli valitun kohteen arvo taas laskee verrattuna sijoitushetkeen, on tällöin vaihtoehto ”put” voitollinen. Jos kohteen arvo on täysin sama mitä se oli lähtötilanteessa, palautuu koko sijoitus.

Riskin kasvaessa myös voitot paranevat

Melko yksinkertaista ja jopa viihdyttävää, eikö vain? Binäärioptiokaupasta tuleekin helposti mieleen tavallinen urheiluvedonlyönti, sillä edessäsi on samalla tavoin eritasoisia riskejä omaavia kohteita. Joihinkin kohteisiin ei ole mielekästä sijoittaa niiden arvaamattomuuteen sisältyvän riskin vuoksi, mutta joillain kohteilla voit tehdä todella varteenotettavia voittoja – ainakin siinä vaiheessa, kun pelisilmäsi on hieman harjaantunut.

Koska valikoima on erittäin laaja, on näiden paljon tuottavien huippukohteiden löytäminen juuri se jutun juju. Nämä kohteet ovat kuitenkin etsimisen arvoisia, sillä jo pelkästään niihin sijoittamalla pääset tekemään pitkällä aikavälillä paljon rahaa.

Tietenkään ei ole poissuljettua, että käyt kauppaa vain pelailun ilosta ja jännityksestä, jolloin tavoitteenasi on ainoastaan nopeasti saatu pikavoitto. Tällöin voit luonnollisesti lyödä vetoja oman intuitiosi ja tuntuman perusteella. Jos olet kuitenkin kiinnostunut hankkimaan binäärioptioilla pitkäaikaista ja tasaista tuloa, suosittelmme sinua paneutumaan aiheeseen mahdollisimman syvällisesti.

Binäärioptiokaupan ominaispiirteet

Binäärioptioilla käydään kauppaa samoilla apajilla perinteisen pörssin kanssa. Useimmiten kaupankäynnin kohteena on valuutta, mutta niiden lisäksi ennustuksia voi laatia myös vaikkapa osakkeiden tai indeksien arvomuutoksista.

Mikäli nautit urheiluvedonlyönnin kaltaisesta jännityksestä, voivat binäärioptiokaupat kuulostaa kiinnostavalta sijoituskohteelta. Binäärioptioissa on kuitenkin se etu, että alansa hyvin hallitseva sijoittaja voi tehdä valistuneilla veikkauksilla huomattavasti suurempia voittoja suhteellisen pienellä pääomalla.

Yksi binäärioptioiden ehdottomista hyödyistä ja kiinnostavuustekijöistä on se fakta, että voittojen tekeminen on mahdollista myös laman aikana ja kurssien laskiessa. Voit siis aloittaa optiokaupat ilman, että vallitseva taloudellinen tilanne määrittäisi itsessään riskejä suuntaan tai toiseen.

Toisin sanoen: mikäli olet hyvä ennustamaan, voit käyttää hyödyksesi joka ikisen markkinatilanteen. Binäärioptiokauppa soveltuu hyvin ihmiselle, jota sijoittamisen lisäksi kiinnostaa uutisten seuraaminen sekä jokapäiväisten tapahtumien analyyttinen tarkastelu talousmarkkinoihin liittyvässä mielessä.

Binäärioptiokaupan ja osakesijoittamisen erot

Ehkä kaikkein oleellisin ja täten kannaltasi mielenkiintoisin ero osakesijoittamiseen on se, että et binäärikauppoja aloittaaksesi tarvitse tuhansien eurojen pääomaa. Osakesijoituksia tehdessä ja pörssissä pelaillessa on tavanomaista maksaa aina välityspalkkioita, jotka binäärioptiokaupasta puuttuvat.

Binäärioptiokauppoihin ryhtyessäsi ei sinun tarvitse istua suuren rahakirstun päällä tai mikäli säästötilisi on jo pullollaan, voit jättää sen joka tapauksessa rauhaan. Kaupanteon voit aloittaa jo sadan euron summalla ja kasvattaa sijoituksiasi pikkuhiljaa voittojen kertyessä.

Binäärioptiokaupan suurin hyöty

Ylivoimaisesti yksi suurimmista myönteisistä puolista binäärioptiokaupanteossa on varojen likviditeetti. Koska kauppoja tehdessä ja vetoa lyödessäsi et tarvitse vastapuolta, joka on osto- tai myyntihaluinen – toisin kuin osakekaupassa – on aloite sinun puolellasi. Tästä johtuen kykenet parhaimmillaan reagoimaan markkinoiden alati muuttuvaan ympäristöön nopeallakin aikavälillä.

Esimerkkinä: mikäli luonnonkatastrofin iskiessä johonkin tiettyyn kohteeseen uskot paikallisten osakkeiden arvon laskevan kullan arvon noustessa, pystyt voittamaan kummassa tahansa tilanteessa. Et missään vaiheessa tarvitse ”osakkeillesi” mahdollista ostajaa eikä sinun tarvitse hakea koirien ja kissojen kanssa henkilöä, jolla on varastoituna kilokaupalla kultaa.

Binäärioptiokaupassa sijoittajan on aidosti mahdollista tienata sievoiset summat jääkylmää käteistä ilman, että hänen tarvitsee murehtia markkinoita ympäröivistä riskitekijöistä ja muuttujista.

Muista kuitenkin

Haluamme Tienaus.comissa muistuttaa, että binäärioptiot ovat monia muita sijoituskohteita riskialttiimpia. Mikäli olet sijoituksissasi pragmaattinen ja varovainen, kannattaa miettiä myös muita vaihtoehtoja.

Oleellisinta on, että binäärioptiokaupat aloittaessasi sinulla on halua verkostoitua muidenkin sijoittajien kanssa sekä kiinnostusta perehtyä rahoitusmarkkinoihin. Mitä enemmän hankit tietoa ja käytät sitä analyyttisesti kaupanteossasi, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on tehdä voittoa.