Vedonlyönti

Vedonlyönti lienee ihmiskunnan vanhimpia ajanviettotapoja ja sen historia ulottuu tuhansien vuosien päähän meistä aina niin kauas asti, kun vain on ollut olemassa rahaa tai jotain siihen verrattavissa olevaa. Siksi onkin luonnollista, että internetin aikakaudella vedonlyönti on kaikkine sen mahdollisine muotoineen kiistatta yksi suosituimmista nykyisistä uhkapelin muodoista. Loppujen lopuksi osa vedonlyönnin viehätyksestä saattaa ollakin sen yksinkertaisuudessa. Lyödäksesi vetoa et tarvitse mitään muuta kuin kaksi ihmistä, jotka kukin ovat valmiita laittamaan panoksen oman väittämänsä tai suosiman tapahtuman puolesta.

Ihmisten vedonlyöntinälän taltuttamiseksi on kehitelty juuri tähän tarkoitukseen muodostettuja vedonlyöntitoimistoja, jotka sitten tekevät omat laskunsa asettaen kertoimet jollekin tietylle tapahtumalle, joita sitten voidaan veikata. Vaikka muualla Euroopassa ja maailmalla vedonlyönnin ja vedonlyöntitoimistojen keskinäinen kilpailuasema vaihtelee maakohtaisesti, on Suomessa tunnetusti Veikkauksella ollut jo vuosikymmeniä monopoliasema uhkapeleihin. Kiistattomasta markkina-asemastaan johtuen ei Veikkauksella ole ollut tarvetta uudistaa tarjoamiaan palveluitaan asiakkaiden todellisten halujen mukaan ja on täten voinut vuodesta toiseen tarjota vedonlyöntiä harrastaville ihmisille kohtalaisen kehnoja kertoimia palvelusta tinkien. Tämäkin realiteetti otti alleen uuden muodon internetin astuessa myös rahapelien kentälle ja uudistaessaan koko alan.

Parhaat vedonlyöntisivut

Tänä päivänä vedonlyönnistä sykkivälle sydämelle on valittavana kymmenistä keskenään kilpailevista eri palveluntarjoajista. Mahdollisuudet itse vetokohteista ovat kasvaneet eksponentiaalisesti ja täysin muuttaneet koko konseptin, sillä tätä nykyä melkein vain mielikuvitus on rajana potentiaalisia vedonlyöntikohteita ajatellen. Voit lyödä vetoa vaikkapa Yhdysvaltain presidentinvaalien ensimmäisestä kierroksesta tai Irlannin koira-ajoista, sinä päätät, ja kun voitat, niin sinulle maksetaan. Parasta tässä ei kuitenkaan ole lähes rajaton valinnan vapaus vaan se, että sinä saat pelaajana myös huomattavasti parempia kertoimia lyömillesi vedoille, sillä toimistot kilpailevat asiakkaistaan riivatun lailla.

Suosituimpia vedonlyöntisivuja tällä hetkellä ovat: Unibet, Nordicbet sekä Scandibet.

Uhkapelin muotona vedonlyömistä on rinnastettu korttipeleistä kuuluisimman eli pokerin lisäksi myös valuuttakauppaan tai osakkeilla pelattavaan osakesijoittamiseen pörssissä. Vertaus ei ole huono, sillä kuten kuka tahansa pokerihai tai pörssimeklarien kruunaamaton kuningas sinulle kertoisi: kaikissa kolmessa tarvitaan aina kaiken muun lisäksi myös onnea. Ja sitähän hyvällä pelaajalla aina riittää. Toki pokerissa ja vedonlyönnissä myös loogisella päättelykyvyllä ja laskutaidolla on oma merkityksensä, mutta kaiken kaikkiaan tärkeintä on tiedostaa, että molemmilla voi oikeasti tienata rahaa. Ja paljon.

Kun lyöt vetoa oikein tosissaan, on mahdollista päästä todennäköisempään lopputulokseen erilaisten laskukaavojen kautta. Tämä ei kuitenkaan ole niin tylsää kuin miltä se kuulostaa, vaan hyvin yksinkertainen menettely, jonka avulla voit tarkastella, miten todennäköiseltä milloin minkäkin pelin lopputulos tulee näyttämään. Mikäli olet ikinä asioinut vedonlyöntitoimistossa, tiedät, että sieltä saat haluamiisi pelikohteisiin valmiiksi lasketut kertoimet, juuri näillä kaavoilla vedonlyöntitoimistot itsekin päätyvät annettuihin todennäköisyyksiinsä. Näistä kaavoista ehkä kuuluisin on Kellyn kaava ja laskuri.

Mikäli olet kuitenkin jo harjaantuneempi vedonlyöjä ja tunnet hyvin kohteesi esim. Jalkapallojoukkueiden aiemman menestyksen ja todennäköiset maalimäärät jne. voit myös tehdä omia – ajoittain rohkeitakin – päätelmiä ja irtiottoja toimistojen tarjoamiin kertoimiin nähden. Riski voi toki olla äkkiseltään suurempi, mutta niin myös voitot. Sanalasku: ”Se ei pelaa, joka pelkää” pitää tässäkin tapauksessa varsin hyvin kutinsa. On myös mahdollista, että olet niin taitava vedonlyöjä, että alat bongailemaan vedonlyöntitoimistojen antamissa kertoimissa virheitä. Eli omaa rakkautta ja sitä kautta tietämystään jotain tiettyä lajia kohtaan ei kannata aliarvioida, vaikka vedonvälitystoimisto epäsuorasti kertoimellaan niin tekisikin. Ollessasi tietoinen lyömäsi vedon kohteesta ja sen muutosmahdollisuuksista on sinulla niin sanotusti positiivinen odotusarvo ja todennäköisyytesi voittaa on parempi.

Kaikesta huolimatta on hyvä pitää mielessä, että aivan kaikenlaisissa tapauksissa ei ole järkevää ryhtyä laskurin kanssa laskemaan matemaattisia todennäköisyyslaskelmia valituille tuloksille. Se ei pelkästään ole rutiinina tylsää, mutta pitkällä aikavälillä tapauskohtaisesti myös yhtä tyhjän kanssa, sillä vedonlyönnin ajatushan nimenomaan on, että täyttä varmuutta lopputulokselle ei voida taata miltään taholta. On siis pelillisesti miellyttävämpää ajoittain lyödä vetoa vain tuntuman pohjalta sen kummemmin asiaa ylianalysoimatta. Tämäkin taktiikka poikii aika ajoin varsin yllättäviä tuloksia ja muhkeita voittoja. Kuka esim. Olisi koskaan voinut loogisesti päätellä tai matemaattisesti laskea pelaajamateriaaliin ja tehtyihin maaleihin nojaten, että Kreikka voittaa Euroopan mestaruuden vuonna 2004? Moni kääri tuollakin irtiotolla sievoisen summan rahaa ja sinäkin voit silloin tällöin rohkeilla avauksilla päästä nauttimaan odottamattomista voitoista. Kaikki on loppupeleissä sinun käsissäsi.

Netissä tapahtuva vedonlyönti

Kun tarkastelet jo pelkkää pelitarjontaa, pääset sen pidemmittä pohdinnoitta siihen lopputulokseen, että vedonlyönti netissä on kohtalaisen hienoa puuhaa eivätkä vedonlyöntitavat ota loppuakseen. Tänä päivänä voit halutessasi lyödä vetoa käytännössä aivan mistä tahansa lajista todella kovin kertoimin ja mikä parasta: tämä on mahdollista suomenkielisen käyttöliittymän turvin, joten sinun ei tarvitse käyttää aikaasi vieraskielisiä nettisivuja selaten, tai luoja paratkoon – uutta kieltä opetellen vain päästäksesi lyömään vetoa. Lajikohteita on laidasta laitaan ja tässäkin tapauksessa lähes vasta mielikuvitus on rajana. Oli vedonlyöntisuosikkisi sitten hiihto, jalkapallo, amerikkalainen jalkapallo, jääkiekko, ringette, ravit tai tikanheitto, kaikki on mahdollista eikä sinun ja voittojesi tiellä seiso mitään muuta kuin halusi lyödä vetoa ja päätöksesi tehdä niin.

Vaikka netti on edelleen pullollaan englanninkielisiäkin vedonlyöntitoimistoja, löytyy sieltä joukosta myös suomenkielisiä vastineista eikä käyttöliittymät tai rahansiirrot ole tänä päivänä enää vedonlyönnin kutsuun vastaavalle mikään muu kuin viitsimiskysymys.

Yleisimmät vedonlyönnin muodot

Pitkäveto

Pitkäveto ns. pähkinänkuoressa on termi 1X2-tyyliselle (kotivoitto, tasapeli, vierasvoitto) urheilulajiin liittyvälle veikkaukselle. Tehdessäsi pitkävedon ovat kohteet valittu jo etukäteen ja niihin on kiinnitetty kiinteät kertoimet. Netissä voit pelata pitkävetoa tai urheiluveikkausta perinteisesti vedonlyöntitoimistojen ennalta asettamien kertoimien mukaan tai vedonlyöntipörssissä, jossa muut pelaajat ovat asettaneet kertoimet. Uusinta uutta tällä hetkellä on liveveto, mikä antaa pelaajalle mahdollisuuden vedon asettamiseen myös kohteena olevan ottelun aikana.

Tulosveto

Tulosvedossa pelaaja veikkaa yksittäisen ottelun lopputuloksen. Pelatessa tulosvetoa vain varsinainen peliaika otetaan huomioon eikä siihen sisällytetä potentiaalisia jatkoaikoja tai esim. Rangaistuspotkukilpailua. Netissä on hyvä muistaa, että tulosvetojen kertoimet ovat poikkeuksetta kiinteät. Tulosvedon pelaaminen netissä on yhtä kaikki täyttä iloa kohteiden ollessa niin kirjavan laajat ja lähes rajattomat. Kaikkein tavanomaisimpien lajien rinnalle ovat ilmestyneet nyt myös niin kutsutut erikoiskohteet kuten tosi-tv, missikisat, presidentinvaalit tai vaikkapa kuuluisan yhtyeen uuden albumin nimi.

Moniveto

Monivedossa pelaajan tulee arvata valittujen otteluiden lopputulokset täysin oikein pelattujen pisteiden tarkkuudella. Tämä onkin pitkävetoa ja tulosvetoa haastavampi muoto ja sopii erityisesti harjaantuneimmille vedonlyöjille ja tiettyjen lajien väsymättömille ystäville. Vaikka pelissä luonnollisesti voittaa hieman harvemmin ovat kertoimet taas kääntöpuolena selkeästi suuremmat, joten osaavalle vedonlyöjälle moniveto on varsin hieno keino urheilutietämyksensä testauttamiseen sekä suurten voittojen tekemiseen.

Pelaa laadukkailla vedonlyöntisivustoilla

Me listaamme vain sivut, joilla tarjotaan mahdollisimman kattavat ja laajat pelivalikoimat sekä hyvät kertoimet. Mitä paremmilla kertoimilla sinä lyöt vetoa, sitä suurempiakin voittoja tulet todennäköisesti saamaan. Mielestämme laadukas kohdevalikoima sekä aidosti hyvät kertoimet kuuluvat kaikkien vedonlyöjien ja siitä kiinnostuneiden oikeuksiin.

Sivumme ovat suomenkieliset ja sisältömme on tuotettu laadukkaan kielen hallitsevan tiimin kautta. Pääset lyömään vetoa selvällä suomenkielellä laadusta tinkimättä.

Suosittelemamme nettisivut tarjoavat sinulle mahdollisuuden pelirahojen tallettamiseen nettipankissa (kuten myös Veikkauksen sivut).
Sinun ei tarvitse odottaa voittojasi päiväkaupalla. Kotiutettuasi pelatut voitot, maksetaan ne ripeään tahtiin tilille.

Suosittelemamme yhtiöt ovat poikkeuksetta Euroopan suuria vedonlyöntitoimistoja ja pitkäaikaisia toimissaan.