Vedonlyönti

Vedonlyönti

Vedonlyönti lienee ihmiskunnan vanhimpia ajanviettotapoja. Lajin historia ulottuu tuhansien vuosien päähän – jos vetoa ei lyöty rahasta, valuuttana kävi vaikka oravannahka. Siksi onkin luonnollista, että internetin aikakaudella vedonlyönti on kaikkine mahdollisine muotoineen kiistatta yksi suosituimmista uhkapelin muodoista.

Loppujen lopuksi osa vedonlyönnin viehätyksestä saattaa ollakin sen yksinkertaisuudessa. Lyödäksesi vetoa et tarvitse muuta kuin kaksi ihmistä, jotka kukin ovat valmiita asettamaan panoksen oman väittämänsä puolesta. Ja jos sinä satut olemaan oikeassa, tienaat luonnollisesti pienemmän tai suuremman puntin kahisevaa.

Ihmisten vedonlyönti nälän taltuttamiseksi on kehitelty juuri tähän tarkoitukseen muodostettuja vedonlyöntitoimistoja, jotka tekevät omat laskunsa asettaen kertoimet jollekin tietylle tapahtumalle. Jos esimerkiksi joukkue 1 on todennäköinen voittaja ottelussa X, saa sitä veikatessa voitolleen pienemmän kertoimen. Jos kuitenkin arvaat joukkueen 2 nappaavan yllätysvoiton, tulet tekemään vedollasi isomman voiton.

Parhaat vedonlyöntisivut

Vaikka muualla Euroopassa ja maailmalla vedonlyönnin ja vedonlyöntitoimistojen keskinäinen kilpailuasema vaihtelee maakohtaisesti, on Suomessa tunnetusti Veikkauksella ollut jo vuosikymmeniä monopoliasema uhkapeleihin. Mikään ei kuitenkaan estä suomalaisia pelaajia asettamasta vetoja myös ulkomaisten vedonlyöntisivuilla. Koska näiden vedonlyöntitoimistojen keskinäinen kilpailu on kiivaampaa, on niiden usein myös pakko pelaajia houkutellakseen antaa parempia kertoimia sekä isompia vedonlyöntibonuksia.

Tänä päivänä vedonlyönnistä kiinnostunut pelaaja voi valita mieleisensä kymmenistä keskenään kilpailevista eri palveluntarjoajista. Mahdollisuudet itse vetokohteista ovat kasvaneet eksponentiaalisesti ja täysin muuttaneet koko konseptin, sillä käytännössä voit nykyään lyödä vetoa lähes mistä tahansa.

Onko sinulla vahva aavistus Yhdysvaltain presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen voittajasta? Luuletko tietäväsi seuraavien Euroviisujen voittajakolmikon? Jos näin on, voit panoksen asettamalla lyödä intuitiollasi sananmukaisesti rahoiksi.

Uhkapelin muotona vedonlyömistä on rinnastettu korttipeleistä kuuluisimman eli pokerin lisäksi myös valuuttakauppaan tai osakkeilla pelattavaan osakesijoittamiseen pörssissä. Vertaus ei ole huono, sillä kuten kuka tahansa pokerihai tai pörssimeklarien kruunaamaton kuningas sinulle kertoisi: kaikissa kolmessa tarvitaan aina taidon lisäksi myös onnea. Toki pokerissa ja vedonlyönnissä myös loogisella päättelykyvyllä ja laskutaidolla on oma merkityksensä, mutta kaiken kaikkiaan tärkeintä on tiedostaa, että molemmilla voi oikeasti tienata rahaa.

Miten vedonlyönti tapahtuu?

Monet ammattimaiset vedonlyöjät päättelevät todennäköisimmän lopputuloksen erilaisten laskukaavojen ja tilastojen avulla. Tällä tavoin vedonlyöjä voi tarkastella, kuinka varmalta minkäkin pelin lopputulos tulee näyttämään. Myös vedonlyöntitoimistojen kertoimet muodostetaan juuri tällä tavalla.

Mikäli olet kuitenkin jo harjaantuneempi vedonlyöjä ja tunnet hyvin kohteesi, (esimerkiksi tietyn jalkapallojoukkueen aiemman menestyksen ja todennäköiset maalimäärät jne.) voit myös tehdä omia – ajoittain rohkeitakin – päätelmiä ja irtiottoja toimistojen tarjoamiin kertoimiin nähden. Riski on tällöin yleensä suurempi, mutta niin myös voitot. Sananlasku: ”Se ei pelaa, joka pelkää” pitää tässäkin tapauksessa varsin hyvin kutinsa.

On myös mahdollista, että olet niin taitava vedonlyöjä, että kykenet löytämään vedonlyöntitoimistojen antamissa kertoimissa virheitä tai epätodennäköisen suuria kertoimia. Tällaisessa tapauksessa sinun kannattaa iskeä heti kiinni, sillä juuri näissä tilanteissa piilee suurten voittojen mahdollisuus. Älä siis turhaan aliarvioi omaa tietämystäsi esimerkiksi omasta lempijoukkueestasi.

Kaikesta huolimatta on hyvä pitää mielessä, että aivan kaikenlaisissa tapauksissa ei ole järkevää ryhtyä laskurin kanssa laskemaan matemaattisia todennäköisyyslaskelmia valituille tuloksille. Se ei pelkästään ole rutiinina tylsää, mutta pitkällä aikavälillä tapauskohtaisesti myös kannattamatonta. Vedonlyönnissä ei aina kannata pelata ”varman päälle”, sillä suuremmissa kertoimissa piilee myös mahdollisuus parempiin voittoihin.

Kuka olisi esimerkiksi koskaan voinut loogisesti päätellä tai matemaattisesti laskea pelaajamateriaaliin ja tehtyihin maaleihin nojaten, että Kreikka voittaa Euroopan mestaruuden vuonna 2004? Moni kääri tuollakin irtiotolla sievoisen summan rahaa ja sinäkin voit silloin tällöin rohkeilla avauksilla päästä nauttimaan odottamattomista voitoista. Kaikki on loppupeleissä sinun käsissäsi.

Vedonlyönti netissä

Kun tarkastelet jo pelkkää pelitarjontaa voit huomata, että vedonlyönti netissä on monipuolista puuhaa eivätkä vedonlyöntitavat ota loppuakseen. Tänä päivänä voit halutessasi lyödä vetoa käytännössä aivan mistä tahansa lajista todella kovin kertoimin. Ja mikä parasta: tämä on mahdollista suomenkielisen käyttöliittymän turvin, joten sinun ei tarvitse käyttää aikaasi vieraskielisiä nettisivuja selaten, tai luoja paratkoon – uutta kieltä opetellen vain päästäksesi lyömään vetoa.

Lajikohteita löytyy todellakin laidasta laitaan. Oli vedonlyöntisuosikkisi sitten hiihto, jalkapallo, amerikkalainen jalkapallo, jääkiekko, ringette, ravit tai tikanheitto – kaikki on mahdollista, eikä sinun ja voittojesi tiellä seiso mitään muuta kuin halusi lyödä vetoa ja kykysi oivaltaa parhaat tilaisuudet.

Parhaat vedonlyöntitoimistot tarjoavat palveluita erittäin monipuolisella otteella. Voit asettaa vetoja turvallisesti tietokoneen, kännykän tai tabletin kautta, ja sama pätee myös talletusten tekemiseen sekä asiakaspalvelun saatavuuteen. Rahansiirrot hoituvat tutuilla suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla tai vaihtoehtoisesti nettilompakon tai luottokortin avulla.

Yleisimmät vedonlyönnin muodot

Pitkäveto

Pitkäveto ns. pähkinänkuoressa on termi 1X2-tyyliselle (kotivoitto, tasapeli, vierasvoitto) urheilulajiin liittyvälle veikkaukselle. Tehdessäsi pitkävedon ovat kohteet valittu jo etukäteen ja niihin on kiinnitetty kiinteät kertoimet.

Netissä voit pelata pitkävetoa tai urheiluveikkausta perinteisesti vedonlyöntitoimistojen ennalta asettamien kertoimien mukaan tai vedonlyöntipörssissä, jossa muut pelaajat ovat asettaneet kertoimet. Uusinta uutta tällä hetkellä on liveveto, mikä antaa pelaajalle mahdollisuuden vedon asettamiseen myös kohteena olevan ottelun aikana.

Tulosveto

Tulosvedossa pelaaja veikkaa yksittäisen ottelun lopputuloksen. Pelatessa tulosvetoa vain varsinainen peliaika otetaan huomioon eikä siihen sisällytetä potentiaalisia jatkoaikoja tai esimerkiksi rangaistuspotkukilpailua. Netissä on hyvä muistaa, että tulosvetojen kertoimet ovat poikkeuksetta kiinteät.

Tulosvedon pelaaminen netissä voi käydä myös pelkästä huvista, sillä kohteet ovat todella kirjavia. Kaikkein tavanomaisimpien lajien rinnalle ovat ilmestyneet nyt myös niin kutsutut erikoiskohteet kuten tosi-tv, missikisat, presidentinvaalit tai vaikkapa kuuluisan yhtyeen uuden albumin nimi.

Moniveto

Monivedossa pelaajan tulee arvata valittujen otteluiden lopputulokset täysin oikein pelattujen pisteiden tarkkuudella. Tämä onkin pitkävetoa ja tulosvetoa haastavampi muoto ja sopii erityisesti harjaantuneimmille vedonlyöjille ja tiettyjen lajien väsymättömille ystäville. Vaikka pelissä luonnollisesti voittaa hieman harvemmin ovat kertoimet vastaavasti paljon suuremmat. Osaavalle vedonlyöjälle moniveto on siis varsin tuottoisa keino urheilutietämyksen testauttamiseen sekä suurten voittojen tekemiseen.

Pelaa laadukkailla vedonlyöntisivustoilla

Me Tienaus.comissa listaamme vain sivut, joilla tarjotaan mahdollisimman kattavat ja laajat pelivalikoimat sekä hyvät kertoimet. Mitä paremmilla kertoimilla sinä lyöt vetoa, sitä suurempiakin voittoja tulet todennäköisesti saamaan. Mielestämme laadukas kohdevalikoima sekä aidosti hyvät kertoimet kuuluvat kaikkien vedonlyöjien ja siitä kiinnostuneiden oikeuksiin.

Jokainen suosittelemamme pelisivu omaa korkeatasoisen pelilisenssin, joten niiden toimintaa valvotaan tiukasti viranomaistahoilta. Rahasi ovat näillä sivustoilla turvassa, ja voittojen kotiutukset suoritetaan nopeasti valitsemallasi maksutavalla. Tutustu siis rauhassa alan parhaisiin vedonlyöntisivustoihin ja valitse niistä mieleisesi.