Pokeri

Pokeri on arvatenkin yksi maailman kuuluisimmista korttipeleistä ja täten myös perinteikäs uhkapelin muoto. Pelin historiasta ei olla tänäkään päivänä täysin yhtä mieltä, sillä sitä edeltävät vastaavat pelit ovat muodostuneet eri maailman kolkissa täysin eri aikakausina. Jopa pelin nimestä on kiistelty joidenkin väittäessä sen juurtuvan rankankielen sanasta poque, mikä on paikallinen korttipeli, johon pokerin tavoin kuuluu oleellisesti panosten jatkuva korottaminen sekä bluffaaminen. Poquen sanotaan olevan historian ensimmäinen korteilla pelattava peli, jossa kaikki neljä maata (risti, pata, ruutu ja hertta) ovat käytössä. Toisaalta myös kiinalaisten väitetään keksineen pokerin jo yli reilut tuhat vuotta sitten, joten täyteen varmuuteen pelin historiasta tuskin tulemme pääsemään.

Oli miten oli, pokeri on pitkästä historiastaan tähän päivään asti säilyttänyt suuren suosionsa ja, vaikka nimistä tai synnystä olisi kiistaa on kaikissa versioissa samaa pelin pelaamistapa: vetoa lyödään oman pokerikäden paremmuuden puolesta toisia vastaan.

Nettipokerista

Sikäli ei ole yllättävää, että internetin aikakaudella nettipokeri on edelleen yksi pelatuimpia pelejä ja se nauttii edelleen suurta suosiota niiden keskuudessa, jotka haluavat itselleen viihdettä samanaikaisesti voittoja tienaten. Nettipokerin saralla järjestetäänkin suuria liveturnauksia ja suurimpia summia voittaneet ovat konkreettisten rikkauksiensa lisäksi saavuttaneet kansainvälistä mainetta. Aiemmin lähinnä kasinoilla järjestettäviin rahasta pelattaviin pokeripöytiin pääsy oli nykyistä paljon rajallisempaa ja loppujen lopuksi myös paljon enemmän aikaa vievää. Enää sinun ei tarvitse heittää pikkutakkia tai smokkia ylle ja käyttää aikaasi pokeripöydän vierustoverin kanssa pehmeiden puhumiseen, vaan voit kirjautua suoraan haluamaasi peliin ja keskittyä juuri siihen itseensä: voittojen tahkoamiseen.

Mikäli koet kuitenkin pelaamisen lisäksi hieman kutkutusta voittojen käärimisen sivussa pieneen sosialisointiin, on nettimaailma mahdollistanut luonnollisesti tämänkin myös nettipokerin saralla. Eri tasoiset ja täysin eri maailmankolkista tulleet nettipokerin pelaajat ovat verkostoituneet keskenään yhteisöiksi, jotka halutessaan keskustelevat nettipokerifoorumeilla ja ryhmissä yms. Pelitavoistaan, parhaista pokeriturnauksista sekä nettisivustoista samalla vinkkejä jakaen. Tiedon jaossa tässäkin yhteydessä on myönteisiä puolia ja kuka tietää – ehkä eksytkin samalle foorumille jonkun Greg Raymerin kaltaisen pokerititaanin kanssa ja hyvän läpän heiton ohella saatat oppia jotain. Tieto tuo taitoa myös nettipokerissa ja mitä taitavampi olet, sitä rohkeammin lähdet tavoittelemaan isoja voittoja.

Mikäli sinua kiinnostaa pienillä panoksilla eri pokeripelien pelaaminen tai sitten hiljalleen kunnon korttihaiksi harjaantuminen ja suurten pöytien pottien perässä pelailu, niin tutustu tienaus.com sivujemme suosituksiin parhaista nettipokeri-peleistä ja pelipaikoista. Voit aloittaa urasi internetpokeripöytien kuninkaana jo tänään. Pelit ovat helppoja, turvallisia ja mikä parasta omasta itsestäsi riippuen todellisia voittoja tuottavia. Mikäli tunsit pienimmänkin kiinnostuksen kipinän itsessäsi, älä punnitse yhtään enempää, vaan tutustu nettipokerivalikoimaamme ja aloita pelaaminen. Tästä eteenpäin voit vain voittaa ja kaiken kukkuraksi pitää hauskaa samalla!

Vaikka pokeriin sisältyy yli kymmenkunta erilaisia pelimuotoja, ovat säännöt kuitenkin niiden eroista huolimatta todella helppo oppia. Sinun ei käytännössä tarvitse kuin opetella yhden tietyn pokeripelin säännöt ja täten kaikkien muiden lisäpelien oppiminen on jo ratkaisevasti helpompaa eikä mikään estä sinua olemasta nettipokeripöytien uusi Patrik Antonius.

Parhaat pokerisivut

Alla olemme listanneen asiantuntijoidemme valitsemat netin parhaat pokerisivut. Ohessa löydät nettipokerin maailman tärkeimmät sivustot ja lista sen kuin kasvaa. Vaikka olemmekin tienaus.comissa nettipokerin puolesta rummuttavia asiantuntijoita, kannattaa pitää mielessä, että sivuiltamme löytyvät listasuositukset ovat kuitenkin loppupeleissä nimenomaan vain suosituksia ja täten mielipiteitä. Tietenkään emme suosittele mitään heppoisin perustein, mutta makuasiat ovat erilaisia jokaisen pelaajan mukaan.

Erilaiset pelaajat etsivät nettipokerisivuilta eri asioita esim. Visuaalisesti näyttävää grafiikkaa, parhaita aloitusbonuksia tai sitten sivustoa, jonka kautta tilisiirrolla voi tehdä mahdollisimman nopeat talletukset. On tietenkin mahdollista, että jotkin sivut tarjoavat kaikki nämä, mutta on hyvä pitää mielessä, että eri sivustoilla on omat vahvuutensa. Toiset sivustot voivat keskittyä tarjoamaan loistavia Texas hold ’ em- pelejä, mutta muu valikoima voi jäädä suppeaksi.

Myös jotkut pelaajat etsivät parhaita sivustoja, joista löytää joko käteis- tai turnauspelejä. Näidenkin tarjonnassa on eroa, eivätkä kaikki sivut tarjoa kattavasti kaikkea kaikille. Juuri tämän vuoksi oletkin tullut oikeaan paikkaan tieanus.comin sivuille. Tiedä mitä etsit ja me uudelleen ohjaamme sinut sinne. Ei muuta kuin nettipokeripöytien ääreen voittoja haalimaan.

Pokerin peluu

Kaikki pelit toimivat lähestulkoon samoin ja samalla periaatteella. Ainoaa pelikohtaista vaihtelua tuo se, kuinka monta korttia pelaajalla kulloinkin on, onko pelissä yhteiskortteja jne. Yhteistä kaikille pokeripelimuodoille ovat panostuskierrokset. Tavallisesti pokeripeleissä asetetaan panokset jo ennen kuin kortit on jaettu ja näin on myös nettipokerin laita. Panoksia asettavat kaikki tai vain osa pelaajista ja näitä asetettuja panoksia kutsutaankin ”pimeiksi”, mutta pelimuodosta riippuen niitä kutsutaan myös anteiksi, bring-ineiksi ja blindeiksi. Pelistä riippuen käytetään myös alkupanoksia ja sokkopanoksia, mutta tämä vaihtelee laajasti nettipokerin saralla.

Tavallisesti pelissä jakajan vuoro kiertää, niin fyysisesti pelattavan pokerin yhteydessä kuin netissäkin. Vuoro yleensä siirtyy myötäpäivään jakojen välissä pelaajalta toiselle. Tällein on perinteisesti vältytty siltä, että yhdellekään pelaajalle ei suoda sitä etua, mikä tulee omasta sijoittumisestaan suhteessa jakajaan. Nettipokerissa esim. Sen suosituimmassa versiossa Texas hold ’emissa tehdään juuri näin.

Perinteisesti pokeripeliin kuuluu useampi kuin yksi korotuskierros ja peli etenee siten, että pelaaja saa kortteja vähitellen ja jakojen välissä pidetään panostuskierros. Kun kaikki kyseisen pelimuodon vaatimat kortit on jaettu pelaajille, katsotaan ketä onnetar on suosinut, eli kenellä on pöydän paras käsi. Kaikissa niin sanotuissa peruspeleissä paras käsi voittaa koko potin eikä jaossa ole lohdutuspalkintoja toiselle tai kolmannelle sijalle tulleille. Tämä on pokeria parhaimmillaan, sillä voittaja kääriikin sievoiset summat itselleen. Sama periaate toistuu tietenkin nettipokerin maailmassa. Mikäli jossain vaiheessa pelin kulkua pelaaja panostaa, mutta pöydän muut pelaajat eivät halua maksaa hänen panostamaansa määrää, voittaa panostanut pelaaja koko potin. Edellä kuvattu kuvio mahdollistaa pelin kulussa bluffin, eli voit hämätä pelitovereitasi taidoistasi riippuen. Hyvä pelaaja on aina taitava, mutta samanaikaisesti onnekas, joten riskejäkin kannattaa ottaa, mikäli olet tullut tosissasi pelaamaan kovien voittopottien perässä.

Panostustavat pokeripelissä yleisesti

Yleisesti pokerissa on kolme tavanomaista panostus sekä korotustapaa. On olemassa kiinteä eli ns. fixed limit, potin kokoon nähden rajoitettu eli pot limit sekä rajoittamaton eli no limit.
Edellä mainittujen lisäksi on olemassa myös spread ja split-limitit. Pokeripelien kiinteät panostukset kerrotaan aina pelaajan tullessa pöytään ja tavallisesti hänen käytössään on kaksi panostusmäärää. Näin esimerkiksi on juuri netissä pelattavassa texas hold –emissa, jossa kahden ensimmäisen panostuskierroksen aikana voidaan käyttää rajattu x määrä panostusta eli kukin pelaaja voi korottaa tai panostaa vain tietyn summan verran ja seuraavilla kierroksilla esimerkiksi tuplamäärän. Eli esimerkki tilanteessa ensimmäisellä panostuskierroksella jokainen pelaaja voi panostaa tai korottaa esim 10 € verran ja sitä seuraavilla 20€ verran. Edellä esitettyä panostustapaa kuvataan esimerkiksi juuri Texas hold-emissa merkein: FL 10/20.

Kunkin pokeripelin kokoon perustuvassa tavassa eli pot limitissä, pelvaajat voivat kukin vuoroillaan panostaa halutessaan ennakkoon ilmoitetulla minimipanostuksella tai sitten sillä määrällä mikä potissa oli ennen panostusta, mutta ei suuremmalla summalla. Tämä merkitsee sitä, että maksimipanostus kasvaa kokoaan graduaalisti sitä mukaa mitä pelaajat korottavat ja panostavat pelin edetessä.

Mikäli pokeria pelataan ilman asetettua panostuskattoa, voi kuka vain pelaajista oman vuoronsa aikana panostaa pottiin minimipanostuksen ja oman pöydässä olevan varallisuuden väliltä minkä tahansa haluamansa summan verran. Tätä kutsutaan elokuvista tutulla ”all in”- manooverilla. Riskialtista kelle tahansa nettipelaajalle, mutta parhaan käden sattuessa kohdalle, myös erittäin tuottoisaa. Jos käy kuitenkin niin, että pelaajan panostettua, joku toinen pelaaja haluaa korottaa, on tavallista, että tämän tulee korottaa vähintäänkin edellisen panostuksen määrä tai sitten vähintään loput pöydässä olevasta omasta varallisuudestaan. Tämä siis siinä tapauksessa, ettei hänellä ole pääomaa täyden korotukseen vaadittavaa määrää. Selkokielellä tämä merkitsee siis sitä, että pelaajalla on aina mahdollisuus laittaa likoon koko pöydässä ansaittu varallisuus, vaikka se olisi vähemmän kuin pöydän nimellinen minimipanos.